Mental trening for bedre muskelkoordinasjon

Dette er en enkel metode for å øve muskelkoordinasjon samtidig som du øver på å gå inn i transe. Du vil også lære å overlate oppgaver til ditt ubevisste sinn.

Hvis du har lyst, kan du først tegne en jevn sirkel på et stykke papir.

Lukk deretter øynene og tenk deg at du står ved en tavle. Velg et kritt, kanskje det firkantede eller det runde? Så forestiller du deg at du tegner en sirkel på tavlen med en jevn bevegelse. Kan du se at du gjør det, føle armen gjøre bevegelsen og kanskje også høre krittet mot tavlen. Prøv å fokuser sånn passe mye. Ikke bry deg hvis du synes at sirkelen ikke blir helt rundt. Se på sirkelen når den er ferdig. Kan de se noen detaljer? Tenk deg at du tar et skritt tilbake og ser på den. Deretter går du fram og visker den ut med en ny jevn bevegelse.

Hvis du har erfaring med å gå inn i transe fra før, vil du merke at dette tar deg inn i transe. Tegn sirkelen og visk den ut et par ganger til og tenk deg at du går dypere.

Etter hvert vil du merke en indre motstand mot å tegne sirkelen en gang til. Du kunne nå overkjøre denne motstanden og tegne den en gang til, men isteden skal du nå slappe av og tenke deg at du overlater føringen av krittet til ditt ubevisste sinn. Se nå for deg hvordan sirkelen blir tegnet og kjenn hvor uanstrengt det hele er. Det kan hende sirkelen bare dukker opp av seg selv.

Deretter åpner du øynene og går ut av transe.

Hvis du tegnet en sirkel før du begynte, kan du nå gjøre det igjen. Noen forskjell?

Som du sikkert skjønner kan metoden brukes for alle former for koordinerte muskelbevegelser.