Affirmasjoner som subliminale forslag

Det kan være nyttig å bruke affirmasjoner for å motivere oss til å fortsette på veien mot målet. Vi kan si dem til oss selv, lage en egen innspilling eller bruke en innspilling som er laget som subliminale forslag. 

Video om affirmasjoner

Vektreduksjon krever ærlighet, villighet og forpliktelse til å gjøre det som er nødvendig for å oppnå ønsket vekt. Dette tar tid, så det er nødvendig å tenke langsiktig. Det er også meget viktig å se seg selv oppnå målet.

Hypnoterapi kan hjelpe klienter til å finne sine egne ressurser til å gjøre disse tingene. Det fine med hypnoterapi er at det trengs relativt få timer for å oppnå den motivasjonen og innsikten man trenger for å gå til handling.

Men mennesker er ikke, og vil aldri bli, automatiske roboter. Og heldigvis for det. Det er derfor nødvendig å anstrenge seg for å opprettholde de nødvendige handlingene for å oppnå et ønskede resultatet. For eksempel må vi fortsette å spise sunt og trene.

For å fortsette å spise sunt og trene er det nyttig å gi seg selv affirmasjoner for å holde fokus. Vi kan si dem til oss selv, eller vi kan lage en innspilling for å slippe og si dem hele tiden. Saken er bare at for at affirmasjoner skal virke må vi si dem en god del ganger, helst jevnlig og hver dag. Og vi blir som regel lei av å høre det samme om og om igjen.

Men vårt ubevisste sinn blir ikke lei på samme måte. Det er derfor mulig å lage en innspilling hvor det ubevisste sinnet hører affirmasjonene, selv om det bevisste sinnet ikke gjør det. Det kalles sublime forslag.

Sublime meldinger kan hjelpe oss til å holde fokus på det vi holder på med og inspirere oss til å gjøre de nødvendige tingene i dagliglivet. Det er ganske enkelt å bruke. Det er bare å spille av en fil med hodetelefoner. Dette kan vi gjøre hjemme eller mens vi er ute og går eller gjør annet, men ikke når vi kjører bil eller lignende.

Det kan kanskje virke litt rart å gjøre dette, men når vi tenker på det, så får vi slike budskap hele tiden fra samfunnet rundt oss, spesielt fra media. Tenk bare på reklame. Ville det ikke være bedre å selv bestemme hvilke budskap vi skal ta imot?

Subliminale forslag har vært kjent siden midten av forrige århundre. Det refereres ofte til en forsøk som ble utført på kinogjengere for å få dem til å kjøpe mer Cola og popcorn (så vidt jeg husker). Denne studien var imidlertid fabrikkert.

I dag er forståelsen av subliminale forslag har omtrent den samme påvirkningen som forslag vi hører. Som med andre forslag vi hører, fungerer det best når vi er motivert for det vi hører. Det betyr at subliminale forslag ikke er magiske og at det kun virker når det er ting vi ønsker å oppnå. Det er egentlig litt selvsagt.

359364_1280x1024

Subliminale forslag kan hjelpe oss til å bli mer oppmerksomme på ideer om ting vi kan gjøre for å endre våre mønstre. All endring krever anstrengelse og det er viktig at vi handler. Det er ingenting vårt ubevisste sinn respekterer mer enn handling. Så vær nøye med å utføre den minste handling som vil bringe deg nærmere ditt mål. Hver liten ting du gjør er som effekten av en sommerfuglvinge eller en liten snøball som begynner å rulle.