Mat, mat, mat – bla, bla, bla. Eller gi litt blaffen!

Det er selvfølgelig viktig å være bevisst hva vi spiser. Men det kan også være greit å gi litt blaffen for å slippe å tenke for mye på mat.

DSC_3092

Når vi ønsker å gå ned i vekt må vi forbrenne flere kalorier enn vi konsumerer. Det betyr at vi må fokusere på trening og matinntak. Det kan imidlertid være et problem, fordi når vi fokuserer mer på maten, så blir vi også mer sultne. Det er litt som hvis du akkurat nå forsøker å ikke tenke på en rosa elefant. Det er ikke så lett å la vær.

Så selv om vi er nødt til å være bevisste hva og hvor mye vi spiser, så er det også en god ide å ikke tenke for mye på mat. Vi kan rett og slett bestemme oss for å ikke bry oss særlig om mat og tenke: «Mat betyr ikke så mye for meg.», «Jeg er trygg på at jeg får den maten jeg trenger» etc.

Men misforstå meg ikke, jeg mener ikke at vi ikke skal sette pris på en god middag sammen med noen vi er glad i eller at vi ikke kan kose oss litt alene. Men det er også viktig å huske på at det ikke er nødvendig med mat for å kose seg. Vi kan ha det hyggelig uten at det nødvendigvis er dekket på med mat eller snacks. Og så mye lettere det er når vi slipper å styre så mye med all den maten.

Enkelte lever i en familiesituasjon og da er det selvfølgelig nødvendig å ta hensyn. Det går imidlertid an å prate om tingene og finne løsninger. For eksempel kan èn person spise salat, mens en annen person spiser salat og noe annet.

Så hva med å gi litt blaffen. Spise regelmessig, men ikke være alt for opptatt med hva det er, bortsett fra at det er en god ide å spise proteiner og unngå sukker og fett og annen problemmat.