Uansvarlig bruk av regresjon

Regresjon er et kraftfullt verktøy som må brukes forsvarlig.

Jeg har igjen hørt om uansvarlig bruk av regresjon. Av typen hvor klienten innbilles å ha levd tidligere liv hvor man har opplevd halshugging, knivstikkeng m.m. Historiene er repeterende og virker for meg å være oppdiktede. Dette irriterer meg av flere grunner.

Det irriterer meg fordi man misbruker et godt verktøy som kan brukes til noe nyttig

Det irriterer meg fordi klienten vil gradvis skjønne hva som skjer og tro at hypnoterapi bare er til for å skape tullehistorier.

Det irriterer meg fordi slike historier ikke tilfører noe nytt.

Det irriterer meg fordi jeg av og til må snakke med klienter som har opplevd dette og må hjelpe dem til å fokusere på mulighetene i dette liv isteden.

Det irriterer meg fordi mennesker som hører om slike tilfeller ofte får avsmak eller frykt for hypnoterapi.

Litt av problemet er at folk som gjør slikt «tror» at de gjør det de tror på, for å si det sånn. Det er bare det at det er så mange mennesker som tror så mye. Det finnes mennesker som jeg tror kan ha hatt opplevelser og forståelser av tidligere liv og siden jeg selv ikke har hatt det, hvordan kan jeg dømme? Vel, slike menneske har som regel meditert avsondret og kontinuerlig hele livet. Det kreves en viss innsats. Det jeg «tror» er at vi skal være forsiktige med å tro at hypnoterapi kan gi tilgang til slik informasjon bare i løpet av en time eller to.

Denne posten var mest for å få litt utblåsning. Jeg er jo litt rar selv med mine interesser i buddhisme og sjamanisme. Det gjorde imidlertid godt å få sagt dette.