Reisen begynner før dørstokken

Den tiden vi går å grubler på hvordan eller om vi skal gjøre det er også verdifull.

Ganske ofte hører jeg folk si at de har tenkt lenge på å begynne en prosess med selvutvikling. Kanskje ordne opp i noe eller forbedre seg på noen måte. Det kan være å lese en bok, bedre helsen, prøve terapi eller begynne studier.

Mange går å tenker på dette ganske lenge før de gjør de. Og så tenker de samtidig negativt om seg selv for de ser at de ikke gjør noe med det, bare går å tenker på det. Kanskje de til og med syns de er tiltaksløse og slår seg litt i hodet.

Men det er bare det at reiser begynner før dørstokken. Når vi går å tenker på slikt, så er vi allerede i en prosess som bringer oss framover. Denne perioden, hvor vi går svanger med vår ide, er en viktig fase som vi burde sette mer pris på.

Så hvis du går å tenker på noe du har tenkt til å gjøre kan du samtidig også tenke at dette er en viktig del av prosessen. Handlingen vil komme når den kommer, og gresset vil gro når det gror.