På fylla i Island – med ønske om en bedre framtid

Vi har alle drømmer vi går å bærer på. Det gjelder å få nok orden på ting til å sette dem ut i livet.

Jeg har vært noen dager på Island sammen med min datter. Vi var ikke på fylla, men vi så og opplevde mange flotte ting.

Den siste kvelden gikk jeg rundt alene mens hun var sammen med en venninne. Det var deilig vær og etterhvert satt jeg med ned i parken utenfor stortinget. Etterhvert ble det klart for meg at det var en god del folk som var litt slitne i området.

En mann satt seg ned ved siden av meg og begynte å prate. Han var jovial og ikke for full. Han introduserte meg for flere av sine venner, han og kameraten var født i samme år som meg. Han tilbød meg øl og hjemmebrent. Jeg takket høflig nei, men aksepterte å lukte på hjemmebrenten. Den skulle være av god kvalitet.

Han fortalte at han hadde arbeidet i Norge tidligere. Han hadde en kjæreste i Thailand som han betalte husrom for. Han og henne bodde i annen etasje. Familien hennes bodde i første. Han viste meg bilde. Pen jente, litt yngre enn han, men ikke for ung. Han fortalte at han for tiden hadde økonomiske utfordringer og at han ikke regnet med å kunne dra tilbake før i april neste år.

Jeg sa jeg måtte gå fordi jeg skulle treffe min datter, og vi tok vi hverandre i hånden til avskjed. Han hadde et varmt håndtrykk og det var et fint møte. Jeg kunne kjenne at jeg ønsket at han måtte få bedre orden på livet sitt, ikke bruke opp alle pengene på sprit og øl, og heller leve sammen med kjæresten i Thailand. Det som slo meg var hans klare ønske om en bedre tilværelse.