Sensualitet

For de fleste av oss ville det vært en fordel å ha mer sensualitet i livet. Da ville vi fått mer av det vi ønsker, tilhørighet og nærhet og alle de tingene der.

Sensualitet er en evne til å utveksle subtile uttrykk for behagelige følelser. Vi kan være sensuelle med hvem det skal være egentlig. Det er helt innenfor. For det behøver ikke å være så seksuelt.

For å være sensuelle må vi være til stede her og nå. Vi må ta inn over oss det vi opplever, om det er en situasjon eller en person. Det er ofte enklest å begynne bare med en situasjon som gir oss behagelig følelser. Så kan vi la energien i denne følelsen få et fysisk uttrykk, for eksempel ved at vi gjør en håndbevegelse.

Men det er selvfølgelig finest å oppleve det med en annen person. Det er dette mennesker gjør som vi selv opplever som sensuelle. De har lært seg å uttrykke sine behagelige følelser gjennom ubevisste bevegelser.

Når sant skal sies så gjør vi faktisk dette hele tiden gjennom vårt kroppsspråk. Men dessverre er det ikke alltid slik at vi uttrykker behagelige følelser. Ofte uttrykker vi stress, utålmodighet eller bare rett og slett uro. I verste fall avstengthet. Det er ikke så tiltrekkende.

Vi kan tenke på det som at vi deler vår glede over livet med andre.  Det går an å prøve seg fram. Det er en god ide å ikke tenke at vi skal oppnå noe særlig. Et smil er for eksempel sensuelt. Et blikk eller et håndtrykk like så.

Meditasjon er også en veldig fin måte å oppleve sensualitet. Når vi legger stresset og maset til side kan vi glede oss over vår egen evne til å kjenne på gode følelser i kroppen.