Gradvis visualisering for å øke prestasjoner

For å få tro på at vi kan oppnå bedre prestasjoner må vi kunne se oss selv oppnå dem. Det kan være en fordel å gjøre dette i gradvise steg, å ta tak i utfordringene for hvert steg.

Noen ganger kan det være vi ønsker å øke våre fysiske prestasjoner forbi det vi tror vi klarer. Det kan være at vi holder på med konkurranse eller at vi innser at bare for å holde samme nivå, så må vi også forsøke å bli bedre.

Når vi kan se oss selv oppnå noe, så blir det mye lettere å oppnå det. På toppidrettsnivå er det ofte det mentale som skiller. Det mentale er også viktig for oss vanlige dødelige. Det kan imidlertid noen ganger være en utfordring å tro at vi kan øke våre prestasjoner  hvis vi ikke er i stand til å se oss selv oppnå det vi ønsker. Da kan vi skape en gradvis visualisering av vårt mål.

Hvis vi for eksempel var Trine Hattestad med verdensrekord i spydkast på 69,48 meter og ønsket å forestille at vi kunne kaste enda lenger, så istedenfor å se oss selv kaste 69,6 meter, så ville vi ha begynt med å se oss selv kaste spydet 68 meter. Deretter 68,5 meter. Deretter 69 meter. Deretter 69, 1 meter og så videre oppover.

De forskjellige trinnene ville gi opphav til forskjellige følelser. Hvis det for eksempel ved et tidspunkt oppstår tvil, kan man gå inn å forløse denne tvilen og arbeide seg oppover på denne måten.