Mental visualisering for rolig mage

For en del av oss er det en god ide å gjøre regelmessige øvelser for å redusere kroppslige stressreaksjoner. Det her er en visualiseringsøvelse for å gi ro i magen.

Det er en kjent sak at stress kan sette seg i kroppen, for eksempel i rygg, nakke eller mage. Vi skal snakke om det siste. Det er svært ubehagelig når det knyter seg i magen. Det er derfor en god ide å redusere spenninger og stress som setter seg i mellomgulvet. Dette er en metode som reduserer stress i mellomgulvet. Den krever en viss kjennskap til hypnosetilstanden og evne til visualisering, men er ellers enkel å utføre.

Trekk pusten et par ganger og slipp den ut. Kjenn deretter etter i magen. Hvis det er et ubehag der, la din fantasi gi ubehaget en tilfeldig form, rund eller avlang eller noe. Tenk deg deretter at formen roterer eller viser seg på en måte som er i samsvar med ubehaget. Tenk deg så at du tar kontroll og begynner å sakne rotasjonen, helt til den stopper opp, og at former så begynner å gå den andre veien. Etterhvert saktner rotasjonen igjen og formen blir stille.

Tenk deg så at formen på en måte flater seg ut. Tenk deg nå at du puster inn en tynn gulltrå gjennom nesen som legger seg på flaten som et 10-tall på en fin måte. Det kan sees fint ut eller kanskje bare føles fint. Hvis du vil kan du samtidig legge merke til følelsen av luft som passerer området mellom neseborene eller høre lyden av pusten. Når du puster ut, går tråden ut igjennom nesen og tallet forsvinner. Pust deretter tråden inn igjen og dann tallet 9 i gull på flaten. Pust så tråden ut igjen. Fortsett til du er på 1.

Neste gang du nå tenker at du puster inn gulltråden kan du tenke at du skriver eller kanskje samtidig hører med ditt indre øre «Du er fullstendig avslappet, du føler deg så vel du kan i hele kroppen her og nå». La det stå en stund, for så og forsvinne. Deretter kan du la det komme fram et tilfeldig ord eller to i fine gullbokstaver, som et budskap til deg selv.

Sitt og slapp av en stund til det passer å komme tilbake.