Overføre avslapning fra kjeve til mage

Vi kan overføre vår kunnskap om avslapning fra en kroppsdel til en annen. Når vi vet at vi kan slappe av ett sted kan hypnose hjelpe oss til å slappe av et annet sted.

Mange har en tendens til å stramme kjeven. Men mange av oss vet også hvordan vi kan slappe i kjeven. Tenk bare på hvordan det er å få en bedøvelsessprøyte av tannlegen. Tenk på følelsen som det gir deg i kjeven. Øv deg gjerne litt på å gjenskape denne øvelsen først med Elmans «Grønn, grønn, grønn«.

For å overføre det avslappede velbehaget til et annet sted på kroppen, for eksempel magen, kan vi bruke en enkel induksjon ved armheving. Tell fra 10 og ned til 1 på hver utpust for deg selv, samtidig som du tenker at du går tilbake i tid. Vær bevisst på at du på en uanstrengt måte nå søker deg tilbake en spesiell hendelse i fortiden som vil hjelpe deg å slappe av. Når du kommer til 1 sier du til deg selv «Nå er du der». Spør deg selv et par spørsmål «Er du ute eller inne?» «Er det natt eller dag?» «Er du alene eller sammen med noen?» Tenk ja eller nei lett og intuitivt.

Ganske snart vil hendelsen være klar for deg. Ikke nøl, men bare ta den første som dukker opp. Løft nå litt på den armen som kjennes lettest og tenk deg at den blir enda lettere mens detaljene i hendelsen blir flere og tydeligere. La energien i situasjonen heve armen oppover mot kjeven. Når den treffer kjeven tenker du at all avslapning går inn i hånden. Når du kan kjenne at all avslapning har gått inn i hånden lar du den falle nedover mot det stedet du ønsker å overføre avslapning til, for eksempel magen. La hånden hvile på magen. Kjenn hvordan varm avslapning strømmer fra hånden og inn i magen.

Sitt en stund og slapp av til det er naturlig å komme tilbake.