Hva sier magen?

Dette er en metode for å skape et grunnlag for intern dialog (partsterapi) for å forløse spenninger i magen når fordøyelsen ikke fungerer så bra som den skulle.

Bevisstgjør deg selv på hele fordøyelseskanalen, fra munnen, ned igjennom spiserøret, til magen, ut i tynntarmen, tykktarmen og til slutt ut i endetarmen. Legg merke til det stedet som ikke er så bra som det burde. Kan du beskrive følelsen? Er det en stram, løs, kald eller varm følelse?

Hvordan ville du ønske at følelsen skulle være? For eksempel som en farge eller form eller som et fint sted ved en elv i skogen. Tenk deg at du kan dreie på en knapp som justerer følelsen til å bli mer som du selv ønsker. Vri litt på knappen og opplev litt forbedring, for eksempel at det blir litt varmere.

Tenk deg at du spør magen hva den ønsker? La oss si at den ønsker mer fred. Kanskje du ikke kan gi den mer fred her og nå, men kanskje du kan tenke på hvordan du kan gjøre det. Hva sier magen til det?